Ofte stillede spørgsmål
Her finder du svar på nogle af de ofte stillede spørgsmål om Lodshaven.
Her finder du svar på nogle af de ofte stillede spørgsmål om Lodshaven.
Lodshaven ligger i Nordhavn i København.
Området er ca. 10.000 m2 i grundareal.
Det er planen at bygge et kontorbyggeri, der vil optage ca. 5.000 m2 af grundarealet. Her bliver der bygget ca. 32.000 etagemeter.
Der er planlagt et kontorbyggeri, som opføres med en trækonstruktion og med genbrugsmaterialer på facaderne.
Derudover er der en gammel lodsbygning på området, som vil blive omdannet til nye funktioner.
Det er forventet at byggeret vil begynder i 2026
Bygherre: Harbour P/S der er ejet af ATP Ejendomme, PensionDanmark og By & Havn. Harbour P/S har tidligere opført FN-byen.
Arkitekt: Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Landskabsarkitekt: STED
Den samlede projektværdi er ca. 1 mia. kr.
Kontorbyggeriet kan indrettes fleksibelt, så antallet af lejere kan variere lige fra én, større lejer til mange mindre lejere.
Der arbejdes med bæredygtighed som et designværktøj, der både skal bidrage positivt til den grønne omstilling og til et eksklusivt, tidløst og langtidsholdbart udtryk.
Ud fra den aktuelle kontekst vurderes og vælges materialer som bedst understøtter projektets bæredygtige ambition og målet om om en lang levetid.
Med Reduction Roadmap som pejlemærke vil der gennem hele processen arbejdes mod optimal CO2 reduktion med afsæt i de planetære grænser.
Udover livscyklus og CO2-aftryk er æstetik er et centralt bæredygtighedsparameter, der kan forlænge byggeriets levetid.
Det er endnu ikke afklaret, hvad der skal ske med Lodsbygningen, men den bevares som en ressource i byparken.
Det er planen at invitere bylivet indenfor i bygningerne. Bygningens stueplan vil – med auditorie og café – kunne danne rammen om offentlige begivenheder i de timer, hvor stueetagen står ledig.
Ca. 5.000 m2
Det er endnu ikke fastlagt, hvilke aktiviteter, der kommer i byparken.
Byparken skal formes ud fra dialog. Nu starter en proces, hvor borgere og lokale interessenter har mulighed for at komme med input til den kommende bypark.
I oktober 2024 blev der afholdt en workshop, hvor borger og lokale interessenter kom med deres biddrag. I forbindelse med den kommende lokalplansproces vil der også være borgerhøringer om projektet.
Kontorbyggeriet vil blive certificeret til DGNB Guld.
DGNB-certificeringen er en omfattende ordning, der bl.a. stiller krav til vores genanvendelse af materialer, til et lavt ressourceforbrug og til kvaliteten af udeområderne. Med DGNB-systemet bliver Marmormolen vurderet ud fra bl.a. miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet og social kvalitet.
Konkret betyder det, at Lodshaven opføres efter et gennemgående princip for bæredygtige tiltag. Eksempelvis opføres der i træ og beklædes med facader af genbrugsmaterialer, fx genbrugsaluminium.
Ja, Lodsbygningen vil blive bevaret.
Ja, genbrugsmaterialer bidrager positivt til bæredygtighed, CO2-udledning og vil blive indarbejdet I bygningernes arkitektur som en dyrbar ressource som er med til at forskønne og give tidsperspektiv til byggeriet.
Det forventes, at der bliver p-pladser tilknyttet kontorbyggeriet i nærtliggende p-kælder.
Der skal udarbejdes ny lokalplan. Der vil blive etableret handicap p-pladser iht. myndighedskrav.
Der skal udarbejdes ny lokalplan og der forventes at der bliver etableret et stort antal cykelparkering til bygningens og parkens brugere og besøgende.”
Vi har forsøgt at svare på alle spørgsmål, vi plejer at få om Lodshaven. Men har du alligevel et spørgsmål, vi har overset, må du meget gerne sende det til os. Så vil svare på det hurtigst muligt.